Koncz András

Koncz András

Neosys Ügyvezető Partner

Tanácsadó, Coach

  • Pszichológusként végeztem, az egyetemen szervezet-pszichológia és tanácsadás területekre szakosodtam.
  • 19 éve foglalkozom szervezetfejlesztési (OD) tanácsadással, 15 éve egyéni és team coachinggal.
  • HR-es és belső szervezetfejlesztési tanácsadó szerepekben dolgoztam több ezer fős nagy- és 100 fős kisvállalatnál.
  • 16 éve vagyok a Neosys munkatársa, 3 éve tulajdonosa és vezetője.
  • Magyarországon elsőként és egyelőre egyetlenként szereztem meg az APECS (Associationfor Professional Executive Coaching and Supervision) Executive Coach akkreditációját.
 

› Team coachként célom, hogy segítsek a szervezeteknek, szakmai közösségeknek egészséges, elkötelezett, hatékonyan működő teamekké válni. Támogatom őket tudatosságuk, együttműködési és problémamegoldási készségeik fejlesztésében, nehéz helyzeteik megoldásában és az azokból való tanulásban, illetve üzleti és szakmai céljaik elérésében.

› A team coaching legfontosabb alapjának a rendszerszemléletű professzionális támogatást tartom: racionális, érzelmi, üzleti, szakmai, önismereti szinten, és az alapvető értékválasztásaik szintjén dolgozom teamekkel, törekedve a szempontok, fókuszok, hangsúlyok megfelelő egyensúlyára.

› Hiszek abban, hogy az egészséges közösségek tagjaik egyéni fejlődését, emberi és szakmai sikerét is szolgálják. A jó csapatok jó embereket vonzanak, és még jobbá teszik őket, felerősítik képességeiket.

› Hiszek abban, hogy minden emberben és minden közösségben megvan a vágy a fejlődésre, tanulásra, arra, hogy büszkék legyenek a működésükre és a teljesítményükre.

› Team coachként is őszinte, nyílt párbeszédre, szabad és partneri együttgondolkodásra törekszem és erre ösztönzöm az ügyfeleimet is.

›Erősségem a „józan észen” alapuló pszichológiai megközelítés, illetve a hatékonyságra, üzleti és szakmai professzionalitásra fókuszáló, gyakorlatias munka ötvözése.

› A team coachingban legjobban azt szeretem, hogy szabad és mélyen emberi, a legizgalmasabb találkozások tere, ugyanakkor teljesítmény- és célorientált. A team coachingban való együttműködés az ügyfeleimet és engem is arra ösztönöz, hogy szembenézzünk a legfontosabb és legnehezebb kérdéseinkkel, és a legjobbat hozzuk ki magunkból.

› És azt is nagyon élvezem, hogy az üzleti élet legjobbjaival, tehetséges, ambiciózus, izgalmas emberekkel és az általuk alkotott közösségekkel dolgozhatok együtt, és kísérhetem őket életük egy meghatározó szakaszában.

VISSZA
 
JELENTKEZÉS